İlçemizde Kaş Halk Eğitimi Merkezinin gerçekleştirmiş olduğu Hayat Boyu Öğrenme Haftası tüm çoşkusuyla kutlandı..

AS HEM'IN HAYAT BOYU ÖGRENME ETKINLiKLERI GÖZ KAMASTIRDI

Kas Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Etkinlikleri düzenlendi.

Kas Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan 1-7 Haziran Hayat Boyu Ogrenme Haftası etkinlikleri kapsaminda 5 Haziran Carsamba günü sergiler düzenlenen törenle açildi. Kas ilçesinin Cumhuriyet

Meydaninda etkinlikler ve sergileri görmek isteyen Kasli vatandasların ve ilceye tatile gelen yerli ve

yabanci turistlerin gözünü kamaştirdi. Etkinliklerin açılışında günün anlam ve önemini belirten açılış

konuşmasını yapan Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Galip Karakan yaptığı konuşmada "

           Sayın Kaymakamım,kıymetli hazırun değerli Kaşlılar,öğretmen arkadaşlarım ve usta öğreticilerimiz.

         Halk eğitimi merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla Haziran ayının ilk haftası “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak ilan edilmiştir.

      Bu kapsamda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen  Hayat Boyu Öğrenme Haftası programının açılış törenine hoş geldiniz.

Kaş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılında, Gümüş Kazas, Seramik, Aşçılık, Kuaför, Seramik biçimlendirme, takı tasarım, ahşap oyma el sanatları, arıcılık,  avcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu,süt sığırı yetiştiriciliği kursu, süt hijyeni kursu,aşçılık, bilgisayar, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, resim, Piyano ,bağlama ve ritim gibi müzik kursları, Kur’an-ı Kerim ve hafızlık, okuma-yazma, el sanatları, tenis,voleybol gibi spor kursları, halk oyunları kursları hijyen kursu,İlk yardım eğitimi ve iş güvenliği kursu  gibi birçok değişik alanda ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, 173  kurs açılmış olup bu kurslara 5365 kursiyer katılmıştır.Çevre koruma bilinci kursları ile geri dönüşüm ve sıfır atık kurslarına çok önem vermekteyiz.

Halk eğitimi merkezi kurs faaliyetleri, vatandaşların ve sektörlerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda artarak devam etmektedir.

Bu vesile ile vatandaşlarımızın kendilerini geliştirebilmeleri için merak ve istek uyandırmak, öğrenmenin eğlenceli ve rehabilite eden yönünü öne çıkarmak, herkesin öğrenme sürecine katılımını sağlamak ve geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına bugün burada hep beraber ciddi bir emeğin sergilendiğine tanık olacaksınız

“HAYAT BOYU ÖĞRENMEYİ, TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMÜN ANAHTARI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Baş döndürücü bir hızla değişen ve gelişen dünyanın adeta büyük bir sınıf haline geldiğini ve insanların da bu sınıfta sürekli bilgiye ulaşması gereken öğrencilerdir.“Bu kapsamda insana doğrudan dokunan; zaman, eğitim düzeyi, yaş gibi kısıtlamaları olmamasından dolayı herkese yüksek nitelikte kapsayıcı eğitim erişimi sunan hayat boyu öğrenmeyi, toplumsal dönüşümün anahtarı olarak görüyoruz. Dolayısıyla yaşamımız boyunca deneyimleyeceğimiz bilgi ve becerilerin sürekli gelişimi, gerek kişisel gerekse mesleki gelişim açısından daha iyiye ulaşma potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmek için kurslarımıza erişimin önemli bir fırsat olduğunu üstüne basarak ifade ediyorum”

 “Öğrenmekten ve öğretmekten asla vazgeçmeyecek, öğrenmeyi sürekli kılmaya daima gayret edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki hayat boyu öğrenen insanlar, hayat boyu mutlu olan insanlardır. Zaten bizim gayemiz de her bir vatandaşımızın becerisinin, huzurunun, mutluluğunun ve motivasyonunun en üst seviyede olması ve halk eğitiminin toplumun kılcal damarlarına yayılmasıdır.

Bu vesile ile  Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederken Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin gelişmesine, güçlenmesine katkı sağlayan;İş birliği yaptığımız ATASEM VE KAŞMEK E,İlçe Tarım Müdürlüğümüze,Orman işletme Müdülüğümüze,İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ederken;  tüm öğretmen, usta öğretici, idareci ve kursiyerlerimize şükranlarımı sunuyor ve her birini emeklerinden dolayı tebrik ediyorum”.

 

 

11.06.2024 175

11-06-202411-06-202411-06-202411-06-202411-06-202411-06-202411-06-202411-06-2024