T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Kaş Halk Eğitimi Merkezi

Yoğun İlgi Gören 36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Etkinliği Tamamlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfının iş birliğinde 10-12 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen 36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinliği tamamlandı.

 

 10 Mayıs 2022 tarihinde ATO Kongre merkezinde yapılan etkinliğin açılış konuşmalarını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Doç. Dr. Muhittin Bilge gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin; iş sağlığı, iş güvenliğinin insani bir mesele olmasının önemine vurgu yaparak, "Biz işçi sağlığı, iş yeri güvenliği, işçinin güvenliği bu konularını çok önemsiyoruz. Her şeyden önce işçinin sağlığının devam etmesi için iş yerinin şartlarının da sağlıklı olması lazım. Dolayısıyla iş yerine ve iş yerinin sahiplerine büyük yük düşmektedir. Bu sorumluluğu kamu elbette düzenlediği yasal çerçevelerle, kanunla koruyor ancak bu mesele mevzuatla çözülen bir mesele değil, mevzuat çok önemli ama yeterli değil. Mevzuatın uygulamaya dönük sorumlularının yani iş yeri sahibinin, yöneticilerinin bu sorumlulukları yerine getirmesi lazım. Kamunun da bu sorumlulukları yerine getirip getirmeme konusunda denetiminin her aşamada olması lazım. Biz Çalışma Bakanlığıyız, emeği korumak bizim birinci görevimiz. Dolayısıyla hedefimiz; iş yerinin ihmalleri konusunda sıfır tolerans ve sıfır can kaybıdır. Emeği, çalışanları koruyacak bütün tedbirleri almak, uygulatmak ve denetimi bizim sorumluluğumuzdadır. Bu konuda pandemi döneminde denetimler her konuda olduğu gibi askıya alınmıştı, bunu sıkılaştırdık ve ihmale sıfır tolerans tanıyarak can kaybına imkân aralayacak hiçbir kapı bırakmayacağız. Bu konuda tavrımız kesin, denetimleri de kanunun her aşamasını da uygulamanın sorumluluğunu üstleneceğiz ve genel müdürlüğümüz bu konuda bütün imkânlarını seferber edecek, taviz yok. Çünkü herhangi bir inşaatta, herhangi bir tersanede bir can kaybının olması demek bu süreçlerde rol alan başta ben olmak üzere görevli olan herkesin bir ihmalinin olması demektir. Bu konuda ihmal kabul etmiyoruz, hiçbir can kaybına asla göz yummayacağız, sorumlularının da hesabını adalet önünde vermesi için tüm imkanlarımızla takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2022 - Güncelleme: 13.05.2022 11:59 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 0  kişi beğendi