T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KAŞ - Kaş Halk Eğitimi Merkezi

Türk Mutfağı

Türk mutfağı kurs programını tamamlayan bireyin,

1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması,

2. Toplu gıda üretimi yapılan yerlerde gıda, çalışma ortamı ve ekipmanlarının hijyenini sağlaması,

3. Elde / makinede bulaşık yıkama ve bulaşık sonrası çöpleri atması,

4. Türk mutfağına özgü çorbaları pişirmesi,

5. Türk mutfağına özgü sebze yemeklerini pişirmesi,

6. Türk mutfağına özgü kuru baklagil yemeklerini pişirmesi,

7. Türk mutfağına özgü dolma ve sarmaları pişirmesi,

8. Türk mutfağına özgü makarna ve pilavları pişirmesi,

9. Türk mutfağına özgü et ve sakatat yemekleri pişirmesi,

10. Türk mutfağına özgü komposto ve hoşafları hazırlaması,

11. Türk mutfağına özgü tatlıları hazırlaması,

12. Türk mutfağına özgü hamur işleri hazırlaması,

13. Türk mutfağına özgü salata çeşitlerini hazırlaması,

14. Türk mutfağına özgü içecekleri hazırlaması,

15. Yöresel ekmek çeşitlerini hazırlaması amaçlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 10.01.2024 15:32 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 0  kişi beğendi