ANTALYA / KAŞ - Kaş Halk Eğitimi Merkezi

Kaş  Halk  Eğitim  Merkezi 1969   yılında   Kaş Merkez

İlköğretim okulunun bir odasında okuma yazma ve biçki dikiş kursları ile İlköğretim Müdürü Nevzat Göçmen idaresinde

faaliyete başlamıştır. Kurumun ilk kadrolu müdürü Mehmet Bilgin olmuştur. 25 Eylül 1973 tarihinde Abdurrahman Hamarat bakanlıkça kurum müdürü olarak atanmıştır. Kurum daha sonra Kaş Orta Okulu eski ortaokul binasına taşınmıştır. 1987 yılına kadar burada faaliyet gösterdikten sonra 1987-1997 yılları arasında Kaş Hükümet Konağında faaliyet göstermiştir.

Buradaki  şartların yetersizliği sebebi ile mülkiyeti Kaş     Lisesi'ne ait olan işlik binası olarak bilinen binaya taşınmıştır. 2003 yılında Kaş Lisesi'nin Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binasına taşınması üzerine Halk Eğitim Merkezi de Kaş Lisesi binasına taşınmıştır.2006 yılında tekrar eski binası olan "İşlik binasına" taşınmıştır. 2007-2019 yılları arasında  kurum müdürü olarak Mustafa Öztürk görev yapmıştır.

02.07.2019 tarihinde Galip Karakan kurum müdürü olarak göreve başlamıştır. Halen Okuma Yazma, Mesleki Teknik ve Genel kurs alanlarında faaliyetlerine devam etmektedir.

Yayın: 17.03.2021 - Güncelleme: 17.03.2021 14:21 - Görüntülenme: 256