ANTALYA / KAŞ - Kaş Halk Eğitimi Merkezi

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri ve Sergisi

Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamında Kaş Cumhuriyet Meydanında Kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünler sergilendi ayrıca kursiyerlerimiz, saz dinletisi ve farklı yörelerden halk oyunlarını sergiledi.

Düzenlenen sergin açılışında Kurum Müdürümüz Galip Karakan  kursiyerler tarafından bugüne kadar yapılan her çeşit ürünü sergilediklerini söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Karakan , ayrıca :

"1 Eylül 2021'den 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında  248 kurs açarak 6071 kursiyere ulaşılmıştır. Kaş Nüfusunun % 10 una ulaşarak Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Hayat Boyu öğrenme katılım oranı hedeflerine ulaşılmıştır.  Ümit ediyoruz bu kurslarımız önümüzdeki zamanlarda  artarak devam edecektir. Halk Eğitim Müdürlüğü olarak , okuma yazma kurslarından başlayarak kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları tüm alanlarda kurs vermeyi hedefliyoruz. Okulların kapanması ile birlikte öğrencilerimize kültürel ve sportif kurslarımız açılacaktır. Asist Projesine desteğimiz devam etmektedir.  Kaş'ın en yakından en uzağa her mahallesinde halkımızın talepleri doğrultusunda kurslar açmaya hazırız." diye belirtti.

Konuşmaların ardından Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürümüz Ağbaba, bu sergide emeği geçen usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimize Halk Eğitim çalışanları tebrik ederek Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Kaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Kaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kaş Lisesi Müdürüve Siyasi Parti ilçe temsilcileri ile açılışı gerçekleştirdi.  Kaş Halkının yoğun ilgi gösterdiği 7 Haziran tarihine kadar devam edecektir .. Sergide, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı atk malzemeden aksesuar yapımı, Karakalem, Yağlıboya, Akrilik,Fotoğraf çekimi, Resim, ahşap yakma tekniği, dekoratif ahşap süsleme, kadın giysileri dikimi çocuk giysileri dikimi, taş bebek, sedef kakma gibi birçok el emeği ürün yer alıyor.

02-06-202202-06-202202-06-202202-06-202202-06-202202-06-202202-06-202202-06-2022

Yayın: 02.06.2022 - Güncelleme: 02.06.2022 15:35 - Görüntülenme: 192